11 Mart 2013 Pazartesi

MÜLK ALLAHINMIDIR ?

         


         SELAM
        
         MÜLK ALLAHINDIR. (NUR 42) BU AYET MAALESEF HAYAT İÇERİSİNDE EN ÇOK BİNA YAPTIRAN BİR MÜTEAHHİT VEYA ŞAHISIN APARTMAN GİRİŞİNE YAZDIRMAK İÇİN USTALARA SÖYLERKEN KULLANIYOR. VE BU YAZIYI YAZDIRAN KİŞİLERE İHTİYAÇ SAHİBİ OLUP ALLAHIN MÜLKÜ OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİ DAİRELERDEN BİR TANESİNİ KULLANMAK İÇİN İSTERSENİZ NASIL GERİ DÖNÜŞLER ALIRSINIZ? OLUMLU GERİ DÖNÜŞ VERENLER VAR İSE ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN VE AMEL DEFTERLERİ BOL ECİRDEN BAŞKA BİRŞEY GÖRMESİN AMA BU İSTEĞİ RED EDENLER İÇİN BİRAZ KUR'ANA DANIŞALIM İSTERSENİZ


Ve iyi biliniz ki, mallarınız ve evlatlarınız birer imtihan aracından başka birşey değildir. Allah katında büyük ecir vardır.
Mallarını, Allah yolundan engellemek için sarfeden o kâfirler, hiç şüphesiz yine onu sarfedecekler. Varsın sarfetsinler, sonra o yüreklerine inen bir acı olacak, sonra da mağlup olacaklar. Zaten kâfirler toplanıp 
cehenneme gönderilecekler"O gün ki ne mal fayda verir ne oğullar!"

Allah, rızıkta kiminizi kiminize üstün kılmıştır. Fazla verilenler, rızıklarını ellerinin altındakilere aktarıp da hepsi onda eşit hale gelmiyor. Allah’ın nimetini mi inkar ediyor bunlar?

Ve yine dediler ki: "Biz malca da daha çoğuz, evlatça da, bize azab edilmez."
Halbuki sizi huzurumuza yaklaştıracak olan, mallarınız ve evlatlarınızdeğildir. Ancak iman edip de salih amel işleyenlere gelince, işte onların amellerine karşı kendilerine kat kat mükafat vardır. Onlar cennet köşklerinde emniyet içindedirler.
Onların mallarında isteyen ve istemeyen yoksullar için bir hak vardı.
Malı öyle bir seviyorsunuz ki, yığmacasına.
Mal toplayıp onu tekrar tekrar sayan, insanları arkadan çekiştirip, kaş göz hareketleriyle alay edenlerin (hümeze ve lümezenin) vay haline!



       BU KONU İLE İLGİLİ EN AZ 83 AYET VAR. LAF ARAMIZDA BİRDE MAUN SURESİ VAR. MAUN SURESİ İLE YARGILANMAKTAN ALLAHA SIĞINIRIM.  13.7 MİLYAR YILDIR GENİŞLEYEN (YANİ NİMET VE RIZIKLANIP BÜYÜYEN ) BİR EVRENDE 4.5 MİLYAR YILDA ALLAHIN EVRENİN BÜTÜN NİMETLERİNİ YAĞDIRARAK OLUŞAN YERYÜZÜ CENNNETİNDE YAŞIYORUZ. SU İLE BAŞLAYAN CANLILIK YARATMADA SINIR TANIMAYAN VE YORGUNLUK TUTMAYAN RABBİMİZİN O UZUN VE AŞAMALI YARATMASININ SON HALKASI ADEMİZ (İNSAN 1-2).  KENDİMİZE ŞU SORULARI SORALIM GAYBIN BİLGİSİNİN SAHİBİ ALLAH'IN BİZDE GÖRDÜĞÜ NEYİ (BAKARA 30 ) BİZ KENDİMİZDE GÖREMİYORUZ ? MELEKLER ADEME SECDE ETMİŞKEN , EVRENİN SAHİBİ EVRENİ HİZMETİMİZE VERMİŞKEN (NAHL 12) VE BİZİ YERYÜZÜNE HALİFE KILMIŞKEN (ENAM 165) VE BUNLARIN HEPSİ SADECE BİR OL DEME İLE OLMAYA BAŞLAMIŞKEN BİZ MÜLKÜN ALLAH'A AİT OLDUĞUNU BİR APARTMAN SÜSÜ YAPARAK BİZ HALİFELER NE KADAR ŞÜKREDİYORUZ (ARAF 10)? NE KADAR ÖĞÜT ALIYORUZ (ARAF 3) NASIL HÜKMEDİYORUZ (KALEM 36) NASIL DÜŞÜNÜYORUZ ? 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder